Mogens Dahl

Billede af Mogens Dahl

Præsentation Mogens Dahl

Mogens Dahl (*1953) trådte for alvor ind på den danske scene som dirigent og syngemester ved Den Jyske Opera fra 1991 - 2006. En lang række kor og orkestre i Danmark og udlandet har siden haft fornøjelsen af Mogens Dahls musikalske ledelse, deriblandt de danske og svenske radiokammerkor og de danske landsdelsorkestre. Han har dirigenteksamen fra Det jyske Musikkonservatorium, og er Cand. Phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Studier hos Eric Ericsson (Stockholm), Tamas Vetö (Kbh), Michael Schønwandt (Kbh), Jorma Panula og Eri Klas (Helsingfors).

Han var kunstnerisk leder for Den Jyske Operas Kor på Den Jyske Opera fra 1991-2003, og grundlagde i 1982 Det Jyske Kammerkor. Denne hjemmesiden er primært dedikeret til denne periode, hvor Mogens Dahl slog sine folder i Aarhus.

I 2005 fik Mogens Dahl chancen for at realisere drømmen om sit eget koncerthus. Det blev starten på Mogens Dahl Koncertsal i København, der drives som Nordens eneste private koncerthus for klassisk musik. Sideløbende hermed dirigerer han nu sit eget professionelle kammerkor.

Mogens Dahl Kammerkor har etableret sig på den danske scene med en stribe cd-udgivelser, samt turnéer og koncerter i både Danmark og udlandet, heriblandt en årlig opførelse af Händels Messias i Holmens Kirke i København.

Læs meget mere om Mogens Dahl Koncertsal Gå til CV
Læs meget mere om Mogens Dahl Kammerkor Gå til CV
Se udførligt CV for Mogens Dahl Gå til CV